Sosyal Medya

Rahim Kisti Bitkisel Tedavi

Rahim Kisti Bitkisel Tedavi

Yarım litre suyun içerisinde bir tutam aslanpençesi ilave edin. Belirli bir müddet kaynatıldıktan sonra. Ilımaya bırakılır. Daha sonra isteğe göre bal ile tatlandırılarak her sabah için.

Rahim miyomları, rahim dokusundan kaynaklanan, çapları genellikle 1-15cm arasında değişebilen iyi huylu tümörlerdir. Miyomlara bazen fibroid, leyomiyom, leyomiyomata veya fibromiyom da denmektedir.

Miyomlar, rahim dokusundaki yerleşimlerine göre 3 gruba ayrılırlar:

Submuköz Miyomlar

Rahimin iç yüzüne doğru büyüyen miyomlardır. En az rastlanan miyom tipidir. Ancak, en çok kanama problemi bu tür miyomlarda olur. Kanamalar genellikle adet kanamasında artma ve süresinde uzama şeklindedir.

İntramural Miyomlar

Rahim kas dokusu içinde yerleşimli miyomlardır. En sık rastlanan miyom tipidir. Submuköz miyomlar gibi, adet kanamasında artma, adet süresinde uzama ve buna bağlı kansızlığa neden olurlar. Aynı zamanda karında ağrı ve rahimde büyüme sonucu dolgunluk hissi ve idrar kesesine bası sonucu sık idrara çıkma gibi problemlere yol açabilirler.

Subseröz Miyomlar

Rahimin dış yüzüne doğru büyüyen miyomlardır. Tipik olarak, kanama problemlerine yol açmazlar. Daha çok karın ağrısı, sırt ağrısı, dolgunluk hissi ve sık idrara çıkma, kabızlık gibi bası belirtilerine neden olurlar.

Miyomun Belirtileri Nelerdir?

Miyomlarda en sık görülen yakınma, adet kanamalarının uzun ve şiddetli olmasıdır. Bu kanamalar bazen çok bol ve pıhtılı olabilir. Kronik kanama nedeniyle hastalarda kansızlık (anemi) gelişebilir. Miyom hastalarında sık rastlanan diğer yakınmalar şunlardır:

•Karın ağrısı ve dolgunluk hissi

•Sırt ve bacak ağrısı

•Cinsel ilişki ile ağrı oluşması

•Sık idrara çıkma (miyomların idrar torbasına bası yapması sonucu)

•Kabızlık ve gaz (miyomların kalın bağırsağa baskı yapması sonucu)

Miyom tanısı koymak kolaydır. Miyoma özel belirtilerle doktora başvuran bir kadında yapılan jinekolojik değerlendirme (muayene ve ultrasonografi) düşük bir hata payıyla tanı koyulabilmesi için yeterlidir.

 Miyom kadınlar için ne gibi riskleri barındırıyor

• Miyom düşüklere neden olabilir

• Bebek gelişmesi tam olmayabilir

• Bebeğin eşi zamanından önce yani hamilelik sırasında yerinden ayrılır ve bebek ölür, ve annenin hayatı da tehlikeye girebilir.

• Eğer gebelik sonuna kadar devam ederse, bebek başıyla değil, poposuyla gelebilir,

• Miyomu olan anne adaylarının doğum sonrası kanamasının olma riski normale göre 6 kat fazladır.

Beslenmeye dikkat

Kist oluşumuna karşı çikolata, kırmızı et ve karbonhidrattan uzak durulmalı, bol bol balık ve sebze-meyve yenmeli.

Miyom’da tedavi için nasıl bir yol izlenir?

Jinekolojik muayenede miyom saptanmış olması mutlak bir ameliyat nedeni değildir ve saptanan miyomların ancak ufak bir yüzdesi için ameliyat gerekir.

Genel olarak söylemek gerekirse kadının yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyecek kadar şiddetli belirti veren miyomlar ve kanserleşme eğilimi gösterip göstermediği konusunda emin olunamayan miyomlar için ameliyatla tedavi yolu tercih edilir.

Menopozdan sonra ortaya çıktığı belirlenen miyomlar, kısa zamanda hızla büyüyen miyomlar, muayenede yumuşama eğilimi saptanan miyomlar ve ilk saptandıklarında çok büyük olan miyomlar için çoğu durumda ameliyat önerilir.

Gebeliğin planlandığı dönemde saptanan miyomlarda, gebelik üzerinde olumsuz etki yapma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyorsa, miyom veya miyomların gebelik oluşmadan ameliyatla çıkarılmaları uygun bir yaklaşımdır.

Belirti vermeyen ve üstte belirtilen özellikleri taşımayan miyomlarda belli aralıklarla (genellikle 6 Ay aralıklarla) yapılan takip sıklıkla yeterli olmaktadır. Takip süresi içerisinde büyümeye veya belirti yapmaya başlayan miyomlarda ameliyat tekrar gündeme gelir.

Tedavi için ne gibi seçenekler vardır?

Miyom nedeniyle tedavi gerektiğinde tedavi yolunu belirleyici en önemli etken çocuk arzusunun devam edip etmediğidir. Ailesini tamamlamış ve çok sayıda miyomu olan kadınlarda sıklıkla önerilen tedavi şekli rahmin tümüyle alınmasıdır.

RAHİM KİSTİ (MİYOM) BİTKİSEL TEDAVİ 

Over kist bitkisel tedavisinde faydalanebileceğiniz bitkiler

* Aslan pençesi,

* Civan perçemi,

* İsteğe göre bal.

Rahim kisti bitkisel tedavisinde yarım litre suyun içerisinde bir tutam aslanpençesi ilave edin. Belirli bir müddet kaynatıldıktan sonra. Ilımaya bırakılır. Daha sonra isteğe göre bal ile tatlandırılarak her sabah için.

Akşamları ise, yukarıda anlatılan kürden farklı olarak aslanpençesi yerine civanperçemi kullanarak yapın ve sadece akşamları için.

20 gün boyunca her sabah, aslanpençesi kürü ve her akşam, civanperçemi şeklinde aralıksız uygulayın. 20 gün sonunda bir hafta ara verin ve bir 20 gün gün daha uygulamaya devam edin.

Bu kür, hem,miyom, menopoz gibi kadın sorunlarınıza çare olurken, hemde bağışıklık sisteminin güçlendirir.

kaynak : http://www.hekimzade.com/rahim-kisti-miyom-bitkisel-tedavi-hekimzade